公共英语 选课中心 APP下载
当前位置: 首页 > 公共英语 > 公共英语备考资料 > 2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(8)

2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(8)

考试动态短信提醒

公共英语报名、考试、查分时间、免费短信提醒

地区

点击获取验证 立即预约

请输入下面的图形验证码

提交验证

发布时间:2019年11月22日 10:01:29 来源:环球网校 点击量:

【摘要】小编给大家带来2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(8),希望对大家有所帮助。加入环球网校有专业的老师为您解答问题,还可以和考友一起交流!

PART 1

Four days after Dad’s 67th birthday,he had a heart attack.He was lucky—he survived.But something inside him had died.His enthusiasm for life was gone.

My husband and I asked Dad to live with us on our small farm,hoping the fresh air would help him adjust.Within a week after he moved in,I regretted the invitation.He criticized everything I did.I became frustrated.

One day I read an article about a nursing home.Several depressed patients’ attitudes had improved dramatically when they were given dogs.So I drove to the animal shelter that afternoon.As soon as I got there,a pointer’s(指示犬) eyes caught my attention.He watched me calmly.

A staff member said,“He got here two weeks ago and we’ve heard nothing.His time is up tomorrow.”I turned to the man in horror.“You mean you’re going to kill him?”

“Ma’am,” he said gently,“we don’t have room for every unclaimed dog.”

The pointer’s calm brown eyes awaited my decision.“I’ll take him,” I said.

Glancing at the dog,Dad wrinkled his face and turned back toward the house.Then,suddenly,the pointer pulled free from my grasp.He sat down in front of Dad.Dad’s anger melted,and soon he was hugging the animal.

It was the beginning of a warm friendship.Dad named the pointer Cheyenne.Together they spent long hours walking down dusty lanes and relaxing on the banks of streams.

Dad’s bitterness faded,and he and Cheyenne went on to make many friends.Then,one night two years later,I felt Cheyenne’s cold nose searching through my bed covers.He had never come into our bedroom before at night.I ran into my father’s room and found that he had passed away.

Two days later,my shock and grief deepened when I discovered Cheyenne lying dead beside Dad’s bed.As I buried him near their favorite stream,I silently thanked the dog for restoring Dad’s peace of mind.

1.Why did Dad criticize everything the author did?

A.He didn’t like his daughter’s farm.

B.The disease took away his interest in life.

C.The state of his illness worsened.

D.His daughter couldn’t do things well.

2.What was Dad’s attitude when he first saw the dog?

A.Friendly.

B.Unfriendly.

C.Excited.

D.Satisfied.

3.What was the dog’s greatest help to Dad?

A.It accompanied him on his walk.

B.It helped him make many friends.

C.It brought peace of mind back to him.

D.It improved the relationship between him and his daughter.

4.What’s the best title for the passage?

A.An Abandoned Dog.

B.Dad’s Recovery.

C.Friends In The End.

D.Dad’s Last Days.

PART 2

Teens and younger children are reading a lot less for fun,according to a Common Sense Media report published Monday.

While the decline over the past decade is steep for teen readers,some data in the report shows that reading remains a big part of many children’s lives,and indicates how parents might help encourage more reading.

According to the report’s key findings,“the proportion(比例) who say they ‘hardly ever’ read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”

The report data shows that pleasure reading levels for younger children,ages 2-8,remain largely the same.But the amount of time spent in reading each session has declined,from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.

When it comes to technology and reading,the report does little to counsel(建议) parents looking for data about the effect of e-readers and tablets on reading.It does point out that many parents still limit electronic reading,mainly due to concerns about increased screen time.

The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.Data shows that kids and teens who do read frequently,compared to infrequent readers,have more books in the home,more books purchased for them,parents who read more often,and parents who set aside time for them to read.

As the end of school approaches,and school vacation reading lists loom(逼近) ahead,parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore.

1.What is the Common Sense Media report probably about?

A.Children’s reading habits.

B.Quality of children’s books.

C.Children’s after-class activities.

D.Parent-child relationships.

2.Where can you find the data that best supports “children are reading a lot less for fun”?

A.In paragraph 2. B.In paragraph 3.

C.In paragraph 4. D.In paragraph 5.

3.Why do many parents limit electronic reading?

A.E-books are of poor quality.

B.It could be a waste of time.

C.It may harm children’s health.

D.E-readers are expensive.

4.How should parents encourage their children to read more?

A.Act as role models for them.

B.Ask them to write book reports.

C.Set up reading groups for them.

D.Talk with their reading class teachers.

PART 1

【语篇导读】作者的爸爸病愈后对生活失去了信心,作者领养的一只狗使作者的爸爸恢复了心灵的安宁。在作者爸爸去世两天后小狗在他的床边也死去了。考生如果怕自己错过考试报名时间和考试时间的话,可以 免费预约短信提醒,届时会以短信的方式提醒大家报名和考试时间。

1.Why did Dad criticize everything the author did?

A.He didn’t like his daughter’s farm.

B.The disease took away his interest in life.

C.The state of his illness worsened.

D.His daughter couldn’t do things well.

答案 B

解析 细节理解题。根据第一段中的“But something inside him had died.His enthusiasm for life was gone.”可知,作者的爸爸在病愈后对生活失去了信心,所以他事事都挑剔。故选B项。

2.What was Dad’s attitude when he first saw the dog?

A.Friendly.

B.Unfriendly.

C.Excited.

D.Satisfied.

答案 B

解析 推理判断题。根据第七段中的“Glancing at the dog,Dad wrinkled his face and turned back toward the house.”可知,作者的爸爸瞥了一眼狗,皱了皱眉头,转身朝房子走去。由此推测,作者的爸爸一开始对小狗并不友好。

3.What was the dog’s greatest help to Dad?

A.It accompanied him on his walk.

B.It helped him make many friends.

C.It brought peace of mind back to him.

D.It improved the relationship between him and his daughter.

答案 C

解析 细节理解题。根据文章的最后一句“...I silently thanked the dog for restoring Dad’s peace of mind.”可知,小狗使爸爸恢复了心灵的平静。

4.What’s the best title for the passage?

A.An Abandoned Dog.

B.Dad’s Recovery.

C.Friends In The End.

D.Dad’s Last Days.

答案 C

解析 主旨大意题。作者的爸爸病愈后对生活失去了信心,作者领养的一只狗使作者的爸爸恢复了心灵的安宁。在作者爸爸去世两天后小狗在他的床边死去。由此可知,C项可作为本文的标题。PART 2

【语篇导读】当我们购买了新的电子设备时,我们仍然使用旧的电子设备。其实,旧电子设备耗费的能源比新设备要多,从而损害我们的环境、浪费我们的金钱。

PART 2

【语篇导读】调查发现,青少年儿童的读书兴趣大大减少,而且,出于对孩子眼睛保护的考虑,许多家长限制孩子们电子阅读的时间。作者建议家长们借此机会制定适合自己家庭的暑假阅读清单。

1.What is the Common Sense Media report probably about?

A.Children’s reading habits.

B.Quality of children’s books.

C.Children’s after-class activities.

D.Parent-child relationships.

答案 A

解析 推理判断题。根据文章第一段中的“Teens and younger children are reading a lot less for fun”可知,青少年与年幼的孩子们读书的乐趣大大减少,这正是孩子们的阅读习惯问题,故选A项。B项“儿童书籍的质量”,C项“孩子们的课后活动”,D项“亲子关系”,均与题意不符。

2.Where can you find the data that best supports “children are reading a lot less for fun”?

A.In paragraph 2. B.In paragraph 3.

C.In paragraph 4. D.In paragraph 5.

答案 B

解析 细节理解题。根据文章第三段的内容可知,几乎没有阅读兴趣的比例,从1984年8%的13岁儿童和9%的17岁儿童分别上升到了今天的22%和27%。因此,第三段的内容是“children are reading a lot less for fun”的最好的佐证。故选B项。

3.Why do many parents limit electronic reading?

A.E-books are of poor quality.

B.It could be a waste of time.

C.It may harm children’s health.

D.E-readers are expensive.

答案 C

解析 细节理解题。根据文章第五段最后一句中的“mainly due to concerns about increased screen time”可知,许多家长限制孩子们电子阅读的时间,主要是因为担心孩子们看屏幕的时间增加,不利于孩子们的健康,故选C项。

4.How should parents encourage their children to read more?

A.Act as role models for them.

B.Ask them to write book reports.

C.Set up reading groups for them.

D.Talk with their reading class teachers.

答案 A

解析 细节理解题。根据文章第六段第一句中的“parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading”可知,父母是孩子阅读时的榜样和重要的指导者,故选A项。

环球网校友情提示:以上内容是公共英语频道为您整理的2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(8),点击下面按钮免费下载更多精品备考资料。

分享到: 编辑:纪文凯

环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载
环球小过-环球网校官方微信服务平台

刷题看课 APP下载

免费直播 一键购课

代报名等人工服务

返回顶部
赌足球网站